Sprekers bij Dutch CRAFT Beer Conference 2024

Dutch CRAFT Beer Conference 2024

Over de sprekers

  1. Alberts (Leendert)

    Alberts (Leendert)

    Leendert Alberts schrijft en publiceert boeken en artikelen over biergeschiedenis. Hij geeft les over biercultuur bij StiBON en geef presentaties en cursussen over biergeschiedenis bij brouwerijen, musea en historische verenigingen. Hij brouwt middeleeuws hoppenbier en organiseert proeverijen van historische bieren. Hij is betrokken geweest bij de erkenning als werelderfgoed van de Tsjechische regio van de Saaz-hop.

  2. Baan Hofma, Jorn

  3. Baart (Gino)

    Baart (Gino)

    Gino is graduated in nutrition, food technology and biotechnology (PhD Nutrition, Food Technology and Biotechnology, Wageningen University, The Netherlands and MSc Biotechnology, Wageningen University, The Netherlands).

    He has won a couple of awards (Science communication award, Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts (KVAB, 2013) and the Annual recognition award, The Prince Bernhard cultural fund, The Netherlands (2014)).

    Since 2012, Gino has been the industrial research manager for Leuven Institute for Beer Research (www.libr.be), KU Leuven, Belgium with specific focus on networking, promotion & sales, bilateral R&D & service projects with breweries and malt houses. He has been the organizer and chairman of the 15th International Belgian Brewing Conference, Co-organizer of Trends in Brewing & the Young Scientists Symposium on Malting, Brewing & Distilling.

    In his new position he will be responsible for the management of Fermentis ‘current accounts in Northern Europe, confirmation and identification of new business opportunities and development of sales of yeasts and yeast products in the segment of the alcoholic beverages (beer, wine, distillates and potable alcohol) in his territory

  4. Geraads-Broeren (Anneke)

    Geraads-Broeren (Anneke)

    Anneke is de co-founder van Brouwerij Stijl. Ze is creatief met bedenken van bieren, ontwerpen en Social Media. Regelmatig brouwmeesteres in het Bierlab. En natuurlijk moet ook de administratie en organisatie geregeld worden. Achtergrond in culturele antropologie en digitalisering.

  5. Grajewski (Maciej)

    Grajewski (Maciej)

    Maciej, a biotechnologist and CEO of SG Papertronics, is democratizing laboratory testing for craft brewers. Passionate about introducing innovative testing methods to the market, Maciej is dedicated to Beer-o-Meter’s mission of providing an intuitive solution for chemical tests, offering real-time actionable data. Currently, their Beer-o-Meter, single-use pods, and analytical software are set to transform the craft beer industry, allowing brewers to gain profound insights and optimize their businesses.

  6. Hamminga (Chistiaan)

    Hamminga (Chistiaan)

    13 jaar werkzaam bij Dranken Palletbeheer Nederland BV (DPB) waarvan laatste vijf jaar als directeur waardoor ruime ervaring in gebruik meermalige middelen in de drankenindustrie. Daarvoor werkzaam in supply chain rollen bij AH en logistieke dienstverleners.
  7. Hendriksen (Irene)

    Hendriksen (Irene)

    Irene Hendriksen heeft de afgelopen jaren veel mogen leren in het marketing vak binnen verschillende foodservice bedrijven, afgelopen jaar heeeft ze de keuze gemaakt om de overstap te maken naar de data. Irene geloof er namelijk echt in dat data de toekomst is!

  8. Hopstaken (Serge)

    Hopstaken (Serge)

    H.O.P. CONSULTING preventief juridisch advies / Huisjurist CRAFT Al ruim 20 jaar helpt Serge een breed scala aan MKB-bedrijven om hun juridische zaken op orde te hebben en te houden. Door te werken aan juridische bewustwording, proactieve advisering en het opstellen van contracten en andere beleidsdocumenten, helpt hij als zelfstandig preventief juridisch adviseur bedrijven om problemen te voorkomen. En als biergeïnteresseerde en -liefhebber kon het niet uitblijven: sinds 2018 is Serge ook verbonden aan CRAFT als huisjurist voor zowel het bestuur / de vereniging als de aangesloten individuele brouwerijen.
  9. Horsmans (Nicole)

    Horsmans (Nicole)


    Nicole Horsmans, Co-Founder van Soof Drinks, lanceerde zes jaar geleden Soof Drinks, twee jaar ervoor Clif Bar, een distributiemerk in de Benelux. Hiervoor werkte ze als categorymanager op hoofdkantoren van diverse supermarktketens. Door haar ervaring met het introduceren van vele producten, weet zij wat ervoor nodig is om een merk succesvol op het schap te krijgen en te houden.

    Als moeder van twee jonge kinderen vindt ze naast het runnen van een bedrijf ontspanning in yoga.

  10. Kempen (Rick)

    Kempen (Rick)

    Al meer dan 35 jaar staat mijn leven in het teken van bier. Ruim elf jaar werkte ik in de Amsterdamse HORECA, in 1998 begon ik bij Bier&cO, een van Europa’s leidende bierbedrijven, waar ik als Bier ambassadeur het biergospel verkondig.
    Samen met een handvol anderen pionierde ik in Europa om de aandacht op Amerikaans Craft Beer te vestigen. Die aandacht transformeerde de Europese biercultuur en leidde uiteindelijk tot de Europese ‘bierrevolutie’ waar we, vandaag de dag, volop de vruchten van plukken.
    Ik zie mijzelf als een professionele bierkenner die het genoegen heeft gehad van zijn werk zijn hobby te maken.

  11. Kittl (Kilian)

    Kittl (Kilian)

    A short input why the return to traditional brewing techniques and ingredients is a sustainable way for brewing in the future. Genuine, independent business models, that are deeply rooted with their local communities, help bulding a strong bond with the consumers. A bond that needs to be strengthened by thinking outside the box.

  12. Plaato (Ricard)

  13. Reuchlin (Henri)

    Reuchlin (Henri)

    Henri heeft ruim 25 jaar ervaring in de biersector, onder andere als medeoprichter en directeur van StiBON Bieropleidingen. Verder is hij biersommelier, trainer, auteur (bierblog BIERburo, Bier! magazine, Brouw! en verschillende boeken), podcaster (Biertypisch Henri) en adviseur (BIERburo, Trappistenbrouwerij De Kievit, Brewers of Europe). Henri is medeoprichter en bestuurslid van de Dutch Beer Challenge. Maar bovenal houdt hij van bier.

  14. Scholten (Peter)

    Scholten (Peter)

    Peter Scholten is bedrijfsleider van een agrarisch/groenbedrijf in Veenhuizen (Drenthe), waar de grootste hopvelden van Noord Nederland liggen. Er worden 8 soorten hop verbouwd en professioneel verwerkt met onze eigen hopmachines, drogerij en persen.

  15. Stevens (Dennis)

    CRAFT

  16. Swinnen (Peter)

    Swinnen (Peter)

    Peter is sinds 15 jaar bij DW Reusables bezig met ontwikkeling en productie van herbruikbare verpakkingssystemen voor de drankenindustrie. Met haar gamma aan bierkratten is DW Reusables een ambassadeur bij uitstek van het motto 'reuse, reduce, recycle'. Peter legt zich samen met brouwers en retailers ook toe op nieuwe circulaire verpakkingsmethodes die tegemoetkomen aan de ambitieuze Europese reuse targets die langzaam maar zeker onze kant opkomen.

  17. Telgenkamp (Edwin)

    Telgenkamp (Edwin)

    Met mijn meer dan 25 jaar ervaring in de verkoop van proces installaties aan de voedingsmiddelen industrie ben ik in staat om samen met jou de juiste oplossing te vinden voor je proces. Sinds 2004 werk ik bij GEA Westfalia Separator, waarbij mijn focus de laatste 6 jaar is verplaatst naar de dranken-, zuivel- en farmacie industrie. Mijn expertise ligt met name op het gebied van filtratie en separatie systemen voor vloeistoffen zoals bier en vruchtensappen. Hierbij werk ik nauw samen met productspecialisten uit Duitsland.https://www.linkedin.com/in/edwintelgenkamp/

  18. Veldwiesch (Eric)

    Nederlandse Brouwers

  19. Vos (Werner)

    Vos (Werner)

    Werner Vos heeft een onafhankelijk laboratorium voor fysisch-chemische testen van wort en bier. Hij is gepromoveerd aan Wageningen University in de ontwikkeling van spectrofotometrische technieken. In Ierland (National University of Maynooth) heeft hij zich bekwaamd in de moleculaire (gist-)biologie en de biochemische karakterisatie van eiwitten gedurende zijn post doc. Van 2011 tot en met 2021 was hij werkzaam in de farmaceutische industrie (als proces ontwikkelaar en als project manager) waar hij zich heeft bezig gehouden met kwaliteitsbeheersing. Zijn passie voor bier is ontvlamd in de flatkroegen van Wageningen, en hij werkt samen met middelgrote brouwerijen in heel Nederland.

  20. Walsh (Derek)

    Walsh (Derek)

    Derek was geboren in Canada en emigreerde in 1983 naar Nederland. Hij werd in 1986 een gekwalificeerde BJCP & BKG-keurmeester en heeft nu de status van Master bereikt. Hij begon in 1987 samen te werken met Michael Jackson en werkte met hem aan de televisieserie The Beer Hunter en veel van zijn boeken. Derek was medeoprichter van SNAB (Europa's eerste 'zigeuner'-brouwers) in 1991 en ontwikkelde een breed scala aan bieren. Hij richtte in 2002 BrewingInnovationEducationRecipes+ (BIER+) consulting op, dat zich richt op de ontwikkeling van commerciële bierrecepten/probleemoplossing voor commerciële brouwerijen en het opleiden van Nederlandse biersommeliers. Als journalist schreef hij in 2002 zijn eigen "Biertypen Gids" (Beer Style Guide), heeft bijgedragen aan artikelen over bierstijlen voor verschillende publicaties, zoals de "Oxford Companion Guide to Beer", "Farmhouse Ales" en "brew like a MONK". Momenteel is hij columnist voor bierstijlen voor het tijdschrift “Brouw” en heeft hij richtlijnen voor bierstijlen geschreven voor verschillende wedstrijden (bijv. Brussels Beer Challenge, Dutch Beer Challenge).

  21. Willemars (Marco)

    Willemars (Marco)

    Marco Willemars is 30 jaar actief in het creëren, optimaliseren en managen van herbruikbare verpakkingssystemen in de drankenindustrie. Sinds 2016 is hij als onafhankelijk Supply Chain Consultant vooral bezig met circulaire keten projecten, zoals een systeem voor een herbruikbare bierfles voor Craft brouwers.
  22. van Heuveln (Thera)

    van Heuveln (Thera)

    Thera werkt voor Flevo Campus en is projectleider Supermarkt van de Toekomst en onderzoekt, programmeert en experimenteert om het voedselsysteem te veranderen. Haar drive ‘van proberen kun je leren’ heeft ze van haar drie kinderen geleerd en probeert ze in de voedselpraktijk dagelijks toe te passen, zodat haar kinderen uiteindelijk opgroeien met een beter, betaalbaarder en gezonder voedselsysteem.

  23. van de Streek (Ronald)

    van de Streek (Ronald)

    Samen met zijn broer, Sander, begon Ronald in 2010 met hobbybrouwen. De hobby is inmiddels uitgegroeid tot een diverse brouwerij waar Barrel Aged, Non Alcoholic, Biologisch en Hopbommen dagelijks uit de ketel stromen. Ronald houdt zich bezig met de commerciële kant van de brouwerij en valt graag op met ludieke acties en campagnes.

Voorwaarden en prijzen

Ticket Prijs
DCBC24 ticket € 235,00
DCBC24 ticket - CRAFT brouwerij leden Gratis
DCBC24 ticket - CRAFT geassocieerde leden (1e ticket) Gratis
DCBC24 ticket - StiBON € 100,00
DCBC24 ticket - studenten € 50,00


Registratie leden

Registreren kan via de oranje aanmeldknop. Medewerkers dienen zichzelf aan te melden via een eigen Mijn CRAFT account.
Nog geen Mijn CRAFT account? Via de beheeromgeving in Mijn CRAFT kan het contactpersoon van jouw brouwerij medewerkers toevoegen. Hiermee heb je gelijk toegang tot het besloten ledendeel. Hier vind je een instructie.

Voor brouwerij leden zijn de eerste 2 tickets gratis, daarna kost het per ticket €50 excl. BTW. Deze extra tickets worden in een bundel naar de brouwerij gefactureerd. Deze kosten zul je niet tijdens het aanmelden zien. 

Als geassocieerd lid krijg je 1 ticket gratis, daarna kost het per ticket €235 excl. BTW.

Registratie niet-leden
Voor niet leden gelden er andere tarieven. Deze tarieven zie je onder de oranje aanmeldknop en tijdens het aanmelden. 
Om je aan te melden maak je een account aan en kies je een ticket. Er wordt automatisch een factuur verstuurd naar het emailadres waarmee je geregistreerd bent. 

Lidmaatschap
Word nu CRAFT-lid en profiteer van aantrekkelijkere korting op je ticketprijzen. Schrijf je hier in als CRAFT-lid. 

Wanneer je je hebt aangemeld, rekenen wij op je komst en zorgen wij voor versnapering op de dag zelf. Om verspilling te voorkomen vragen wij je om je af te melden als je niet aanwezig zal zijn. Bij no-show van CRAFT leden op de dag van de conferentie zullen wij dan ook €50 in rekening moeten brengen.

Klik hier voor de algemene voorwaarden.
Click here for the English version of the Terms & Conditions.

Sluiten