Sprekers bij Dutch Craft Beer Conference 2023

Dutch Craft Beer Conference 2023

Over de sprekers

 1. Akerboom (Jasper)

  Akerboom (Jasper)

  Jasper is in Wageningen afgestudeerd en in 2007 gepromoveerd. In Virginia heeft hij bij HHMI onderzoek gedaan. In 2013 heeft hij het QA/QC lab en barrel-aging program bij Lost Rhino Brewing Company in de VS opgezet. Na twee jaar hoofdbrouwer te zijn geweest is hij samen met Travis Tedrow Jasper Yeast begonnen. Jasper Yeast is gespecialiseerd in vloeibare gistcultures voor de bierindustrie, van kleine tot hele grote brouwers (1-200HL). Hij is president van het Mid-Atlantic chapter van de Master Brewers Association of the Americas en GABF en WBC judge.
 2. Baart (Gino)

  Baart (Gino)

  Gino is graduated in nutrition, food technology and biotechnology (PhD Nutrition, Food Technology and Biotechnology, Wageningen University, The Netherlands and MSc Biotechnology, Wageningen University, The Netherlands).

  He has won a couple of awards (Science communication award, Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts (KVAB, 2013) and the Annual recognition award, The Prince Bernhard cultural fund, The Netherlands (2014)).

  Since 2012, Gino has been the industrial research manager for Leuven Institute for Beer Research (www.libr.be), KU Leuven, Belgium with specific focus on networking, promotion & sales, bilateral R&D & service projects with breweries and malt houses. He has been the organizer and chairman of the 15th International Belgian Brewing Conference, Co-organizer of Trends in Brewing & the Young Scientists Symposium on Malting, Brewing & Distilling.

  In his new position he will be responsible for the management of Fermentis ‘current accounts in Northern Europe, confirmation and identification of new business opportunities and development of sales of yeasts and yeast products in the segment of the alcoholic beverages (beer, wine, distillates and potable alcohol) in his territory

 3. Brons (Mark)

  Brons (Mark)

  Ik ben Mark Brons en in 2022 heb ik Sommeleau opgericht. In mijn zoektocht naar mineraalwaters kwam ik erachter dat veel waters niet of moeilijk verkrijgbaar zijn in Nederland. Ook wordt water nog wel eens vergeten om mee te nemen in het menu. Dat wil ik veranderen. Het is mijn missie om water op de kaart te zetten in Nederland. Water gaat - net als bier - leven wanneer je er meer over te weten komt. Ik help restaurants, maar ook slijterijen bij het samenstellen van een divers aantal mineraalwaters. Water is een essentieel onderdeel van het menu. Het is een aanvulling op de gerechten en wijn/spijs combinatie.
 4. Considine (Jerry)

  Considine (Jerry)

  Jerry Considine, erkende merkengemachtigde en advocaat, begon zijn loopbaan op de merkenafdeling van Unilever in 1977. In 1983 is hij een eigen bureau begonnen en heeft sindsdien vele duizenden ondernemers, groot en klein, geholpen bij de bescherming van hun merken, auteursrechten en dergelijk rechten. Momenteel werkt hij als adviseur van één van Nederlands belangrijkste bedrijven, maar besteedt ook veel tijd aan het adviseren en bijstaan van vooral kleinere bedrijven en start-ups vanuit Stichting Merk en Recht.
 5. Cuijper - Presscon (Swen) de

  Cuijper - Presscon (Swen) de

  Mijn naam is Swen de Cuijper, ik ben 19 jaar en kom uit het Westland. Ik ben werkzaam als Accountmanager voor Presscon. Ik hou mijzelf onder andere bezig met onze techniek dat toepasbaar is in de brouwerijen branche. Daarnaast volg ik een studie in Rotterdam die ik combineer met werken, waarbij ik nieuwe dingen leer op het gebied van Sales. Ik vind het interessant om me te verdiepen in nieuwe vraagstukken en markten. En zo uit te zoeken of onze beproefde techniek past in vele brouwerijen.
 6. Eerhart (Loek)

  Eerhart (Loek)

  Loek Eerhart is de oprichter, directeur en brouwmeester van De Zoetermeerse Brouwerij. Loek is opgeleid als Chemisch Technoloog en heeft zeven jaar als data analist gewerkt op de marketing afdeling van Heineken Nederland. Na zijn tijd bij Heineken heeft hij, samen met Viresh Bachoe, De Zoetermeerse Brouwerij en hebben zij het merk ROEM gelanceerd.
 7. Groot (Dirk)

  Groot (Dirk)

  Zwerfinator Dirk Groot zette zwerfafval landelijk op de kaart en werd daardoor nummer 1 in de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Hij begon negen jaar geleden met zwerfafval rapen en ontdekte dat opruimen nuttig en belangrijk is, maar niet de oplossing van het probleem. Hij besloot data te gaan verzamelen over zwerfafval en vond zo verschillende manieren om het probleem effectiever aan te pakken, zowel bij de begin als aan het eind van de keten. Hij voert doeltreffende campagnes met data, maar doet ook onderzoeksopdrachten voor bedrijven en overheden om de problematiek gericht en effectief te bestrijden.
 8. Hamminga (Chistiaan)

  Hamminga (Chistiaan)

  13 jaar werkzaam bij Dranken Palletbeheer Nederland BV (DPB) waarvan laatste vijf jaar als directeur waardoor ruime ervaring in gebruik meermalige middelen in de drankenindustrie. Daarvoor werkzaam in supply chain rollen bij AH en logistieke dienstverleners.
 9. Hopstaken (Serge)

  Hopstaken (Serge)

  H.O.P. CONSULTING preventief juridisch advies / Huisjurist CRAFT Al ruim 20 jaar helpt Serge een breed scala aan MKB-bedrijven om hun juridische zaken op orde te hebben en te houden. Door te werken aan juridische bewustwording, proactieve advisering en het opstellen van contracten en andere beleidsdocumenten, helpt hij als zelfstandig preventief juridisch adviseur bedrijven om problemen te voorkomen. En als biergeïnteresseerde en -liefhebber kon het niet uitblijven: sinds 2018 is Serge ook verbonden aan CRAFT als huisjurist voor zowel het bestuur / de vereniging als de aangesloten individuele brouwerijen.
 10. Jassies (Kirsten)

  Jassies (Kirsten)

  Kirsten Jassies is social media expert. Ze geeft Instagram- en Tiktoktrainingen aan zelfstandigen en bedrijven, zowel overheid, retail als media. Daarnaast deelt ze haar kennis op Instagram, blogs en in boeken. Ze schreef Instaproof (2018), een inspirerende handleiding voor Instagram, Kick-ass content voor social media (‘21) en Tiktologie (sep ‘22)
 11. Keinemans (Constant)

  Keinemans (Constant)

  Constant Keinemans is mede eigenaar van BrouwTechniek. Wij adviseren in de brouwerij en distillatie wereld. Dit jaar zijn wij 15 jaar actief met BrouwTechniek, en zijn bij veel brouwers bekend. Voor onafhankelijk advies kunt u bij ons terecht. Constant is medeoprichter van het KBC en heeft 13 jaar in het bestuur gezeten. De laatste jaren bedient als voorzitter van de club die daarna Craft is gaan heten.
 12. Klijn (Erwin)

  Na een tijd in Mexico te hebben gewoond, terechtgekomen in de export en uiteindelijk de bierwereld. Sinds 2004 houd ik me bezig met export van bier. Sinds 2014 export manager bij Jopen, maar in de loop van de jaren ook bij andere zaken binnen de brouwerij betrokken geraakt, zoals duurzaamheid. Sinds 2021 als voorzitter van het MvO-overleg actief om samen met Jopen naar een duurzame toekomst te gaan.
 13. Messemaker (Aldert)

  Aldert is de laatste 5 jaar bij Jopenbier druk met alle activiteiten in de brouwerijen en supplychain. Behalve de operatie zo optimaal mogelijk te laten draaien en te verbeteren zijn zaken die nu spelen op gebied van inkoop, kosten, verduurzaming en personeel grote uitdagingen. Jopen heeft de ambitie vooruitstrevend te zijn en blijven binnen CRAFTbier. Daarom ontwikkelen we rond de 60 nieuwe bieren per jaar maar ook nieuwe apparatuur en processen. Heel belangrijk daarbij is ook de mensen te ontwikkelen. Genoeg te doen dus. Na 23 jaar Heineken, 6 jaar Akzo en ondernemer zet Aldert zich al zijn kennis, kunde en energie in bij Jopen. Intrinsiek gemotiveerd om een circulaire economie te realiseren is juist een organisatie als Jopen de ideale omgeving. Kansen te over.
 14. Panicker, S. (Shweta)

  Panicker, S. (Shweta)

  I've always had a deep passion for the beer industry even though I have a background in finance. So, I was overjoyed when Kegstar hired me to help expand the business across the Benelux. I'm based in Rotterdam and have been with Kegstar for over 3 years now. I used this opportunity to learn more about beer and acquired a Beer Sommelier Level 1 certification with StiBON in 2022. With the UK team, we're continuously working on expanding across Europe and the US to help great beer travel domestically and internationally.
 15. Rodenburg (Léon)

  Rodenburg (Léon)

  Léon is biersommelier en brouwer bij Bierbrouwerij De Magistraat in Almkerk. Hij brouwt een verscheidenheid aan bieren, van Belgisch blond tot barrel-aged barley wine en alles ertussenin. Als biersommelier verzorgt hij proeverijen en geeft hij workshops. In september 2022 maakte Léon furore in de bierwereld door zich als eerste Nederlander te plaatsen voor de finale van het Wereldkampioenschap Biersommelier en de derde prijs te veroveren.
 16. Rouwen (Peter)

  Rouwen (Peter)

  Peter Rouwen is bekend als brouwer en oprichter van Brouwerij Noordt. In die functie is hij ook mede verantwoordelijk geweest in samenwerking met STIBON voor de oprichting van Nederlands eerste en enige Brouwopleiding. Zijn studie in Ghent heeft er toe bijgedragen dat zijn zoektocht naar kennis nooit eindigt.
 17. Ruiter (Gerard)

  Ruiter (Gerard)

  Sales Food & Beverage, over 10 years experience in (waste) water technology and membrane filtration.
 18. Stang (Stefan)

  Dipl. Braumeister Weihenstephan 1990-2003 Master brewer 2004-2019 Consulting Since 2019 CEO Private Brauereien Bayern
 19. Visser (Wietse)

  Visser (Wietse)

  Eigenaar van Rainbeer en senior strateeg bij een waterschap. Voorvechter van slimmer omgaan met regenwater. Voordat ik met Joris Hoebe begon met Hemelswater/ Rainbeer was ik een simpele jongen. Water komt uit de kraan en het is er onbeperkt. Ondertussen weet ik wel beter.
 20. Wijman (Maurus)

  Allround biersommelier trainer. Specifiek sensorisch bier trainer (biertypen / smaakafwijkingen en foodpairing). Als zodanig verbonden aan StiBON, verder mede organisator NK Biersommelier en trainer WK Biersommelier team bij Nederlands Gilde der Biersommeliers en freelance biertrainer Horeca.
 21. Wijns (Thomas)

  Wijns (Thomas)

  Als gediplomeerd zytholoog is Thomas Wijns al een kleine 20 jaar actief in de bierwereld. Na zijn opleiding aan de Hotelschool The Hague, carrière als manager bij biercafé Arendsnest en freelance biertrainer richtte hij in 2018 De Bierbalie.
 22. Willemars (Marco)

  Independent Circular Supply Chain consultant. Creating, optimising and managing Reusable Packaging systems in the beverage industry for over 25 years
 23. de Man (Perry)

  Autodidact chef met twee restaurants en een cateringbedrijf. Graag in de weer met eten in combinatie met goed drinken. Ook een eigen tv programma op 24kitchen genaamd Guilty Pleasures
 24. van Deuren (Harm)

  Stadshaven Brouwerij
 25. van Iersel (Martijn)

  van Iersel (Martijn)

  In his current position at Holland Malt, a malting company operating at the global playing field, is Martijn responsible for setting out the company’s strategies on Corporate Social Responsibility, Innovation and Quality, and is part of the management team of Holland Malt. In addition he is chairing the quality program on selection and testing of new brewing varieties in the Netherlands. Martijn holds a PhD in food technology and has a background and long standing experience in brewing and malting research and practices.
 26. van Klooster (Ruud)

  van Klooster (Ruud)

  Ik ben 65 jaar. Ik heb 37 jaar bij Heineken binnen retail in diverse functies gewerkt. Mijn langst durende functie was Nationaal Field Sales Manager. Ik ben gepassioneerde supermarkt expert. Sinds 2017 ben ik zelfstandig ondernemer, die zijn passie volgt. Ik help commerciële afdelingen van fabrikanten om kennis te krijgen van alle ins en outs van de supermarkt: de details van het supermarktlandschap, kengetallen- en systeeminformatie van de supermarkt. De volgende fabrikanten hebben mijn trainingen gevolgd: Unilever, Heineken, Grolsch, Mars, Redbull, P&G, Upfield, Dayes, Bake-five, maar ook vele kleinere fabrikanten. Nu wil ik Craftbrouwers helpen om meer business bij het supermarktkanaal te halen.
 27. van den Berg (Reinier)

  van den Berg (Reinier)

  Men kent men vooral als weerpresentator bij RTL4, dat doe ik al ruim 30 jaar. Daarnaast ben ik duurzaam ondernemer, run ik het sprekersburo SpeakOut, ben ik betrokken bij een startup in innovatieve plasticrecycling, schrijf ik geregeld boeken, en hou ik van speciaal bier ;-)

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Voorwaarden en prijzen

Ticket Prijs
DCBC23 ticket € 235,00
DCBC23 ticket - CRAFT brouwerij leden Gratis
DCBC23 ticket - CRAFT geassocieerde leden Gratis
DCBC23 ticket - StiBON € 135,00
DCBC23 ticket - studenten € 50,00


Registratie leden

Registreren kan via de oranje aanmeldknop. Medewerkers dienen zichzelf aan te melden via een eigen Mijn CRAFT account. Nog geen Mijn CRAFT account? Via de beheeromgeving in Mijn CRAFT kan het contactpersoon van jouw brouwerij medewerkers toevoegen. Hiermee heb je gelijk toegang tot het besloten ledendeel.

Voor brouwerij leden geldt de eerste 2 tickets zijn gratis, daarna kost het per ticket €50 excl. BTW. Deze extra tickets worden in een bundel naar de brouwerij gefactureert. Deze kosten zul je niet tijdens het aanmelden zien. 

Registratie niet-leden
Voor niet leden gelden er andere tarieven. Deze tarieven zie je onder de oranje aanmeldknop en tijdens het aanmelden. 
Om je aan te melden maak je een account aan en kies je je ticket. Er wordt automatisch een factuur verstuurd naar het emailadres waarmee je geregistreerd bent. 

Lidmaatschap
Word nu CRAFT-lid en profiteer van aantrekkelijkere korting op je ticketprijzen. Schrijf je hier in als CRAFT-lid. 

Wanneer je je hebt aangemeld, rekenen wij op je komst en zorgen wij voor versnapering op de dag zelf. Om voorspilling te voorkomen vragen wij je om je af te melden als je niet aanwezig zal zijn. Bij no-show van CRAFT leden op de dag van de conferentie zullen wij dan ook €50 in rekening moeten brengen.

Sociaal programma
Kom ook naar het sociaal programma op 22 maart, meld je hier aan!

Klik hier voor de algemene voorwaarden.
Click here for the English version of the Terms & Conditions.

Hotelovernachting
Van der Valk Hotel is het pick-up en drop-off point van het sociaal programma. Boek een hotelovernachting bij dit hotel Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch - Vught

Sluiten